Betting Tips

Прогноза за Атлетик Б – Гранада

Атлетик Билбао посреща Гранада в първи 1/2-финал за Купата на Краля. Мачът е в сряда от 22.00 часа на ст. “Сан Мамес”, а реваншът е на 5 март в Гранада. И двата отбора ще се хвърлят в турнира, защото в Примера дивисион са в средата на класирането и почти без шансове да се доберат до Лига Европа.

“Баските” са фаворит в тази среща, след като предния кръг преди седмица надиграха и победиха суперфаворита Барселона (1:0) пак пред собствена публика. Именно заради феновете отборът ще бъде още по-надъхан, защото в неделя Атлетик загуби “баското” дерби с домакина Реал Сосиедад (1:2). Треньорът  Гайска Гаритано няма да може да използва само контузения Оскар де Маркос, но на върха на атаката ще застане Иняки Уилямс, който се разписа срещу Сосиедад преди дни, а също така наказа и “каталунците” в турнира с гол дълбоко в добавеното време. Титуляр ще е и Икер Мунияин, който беше изгонен в неделя, но червеният картон не важи за купата. По всяка вероятност на вратата ще застане титулярът Унай Симон, а не Яго Ерерин, който по принцип е използван в турнира. Иначе в последните шест мача във всички турнири Атлетик е само с победата над Барса, като има три равенства и два хикса при обща голова разлика 6:8. У дома тимът е вкарал само два гола в последните си три мача.

Гранада е една от изненадите в турнира, като предния кръг елиминира актуалния носител на трофея Валенсия (2:1). Треньорът Алберт Каледес ще е без контузените Хоаким Руис-Кини, Нейдер Лосано и Феде Вико, а под въпрос са Анхел Монторо и Алекс Мартинес. Последните двама са с травми от мача с Атлетико в Мадрид (0:1) в събота. Титуляр ще е Хесус Валехо, който есента игра под наем в английския Уулвърхемтън, но е собственост на Реал. А на вратата ще застане Аарън Ескандек, който е резерва но пази в турнира. Възможно е обаче стражът да остане на пейката за сметка на титулярът Руи Силва, защото Гранада е толкова близо до финала, до който не е достигал от 1959 г.

Последните шест мача Гранада е с по две победи, равни и загуби при отрицателна голова разлика 7:8. Навън тимът е трагичен, след като е загубил четири от последните си пет мача, в които е вкарал едва три гола.

Атлетик спечели последните три мача с този съперник, два от които на “Сан Мамес”, като му е вкарал седем гола срещу два.

Смело може да се заложи на твърда победа на Атлетик, както и за успех под 2,5 гола.  

Best Offers