Betting News, футболни прогнози

МИЛАН – СПАЛ – 15.01.2020 г.

Като абсолютен фаворит Милан посреща СПАЛ в 1/8-финал за Купата на Италия. „Росонерите“ ще положат всички усилия в турнира, защото в Серия А лъкатушат и са на незавидното 10-о място, което им дава слаби шансове за евроизяви есента. Очаква се атаката да води неостаряващият Златан Ибрахимович, който през уикенда се разписа при успеха над домакина Каляри (2:0). Шведът реално вдъхва увереност на гранда, който последните години не може да излезе от кризата. Треньорът Стефано Пиоли ще може да използва новите попълнения – защитникът Симон Кяер и вратарят Асмир Бегович. Малко вероятно е обаче босненецът да замени под рамката на вратата Джиджи Донарума, който е сред най-добрите на този пост в Ботуша. Бегович беше взет за конкуренция на Донарума, защото Пепе Рейна отиде под наем в Астън Вила. Пиоли в същото време остана без офанзивния футболист Фабио Борини, както и Матия Калдара, които напуснаха.

В същото време СПАЛ практически е отписал турнира, защото е съсредоточил усилията си да се спаси от изпадане. Това обаче изглежда почти невъзможно, защото след 19 кръга бившият тим на Александър Тонев е твърдо на дъното с 12 т. В последните пет мача СПАЛ е с четири загуби и една победа, като головата разлика е 3:8. Головете на „Сан Сиро“ ще са факт, защото в първенството СПАЛ е запазил вратата си „суха“ само в два мача. Милан пък само в пет срещи не е преодолявал защитата на съперника, а е реализирал 18.

Милан е спечелил последните пет срещи със СПАЛ, като три от тях са именно пред собствена публика. Головата разлика в тези пет двубоя е 12:3.

Така че сигурната прогноза е, че „росонерите“ ще бият, като по всяка вероятност ще е с разлика. Малко вероятно е гостите да вкарат гол, защото не са се разписвали от 21 декември, когато изненадващо биха Торино с 2:1 като гост.

Leave a Reply

Best Offers