футболни прогнози

Прогноза за Аталанта – СПАЛ

Аталанта и СПАЛ затварят 20-ия кръг в Серия А. Мачът днес е от 21.45 часа на ст. “Атлети Адзури д’Италия” и е регионално дерби, защото разстоянието между Бергамо и Ферара е няма и 200 км. Домакините обаче излизат като абсолютен фаворит, защото играят невероятно на фона на представянето си последните години. Аталанта в момента е пети с 35 т., като се бори за зона Шампионска лига, и изостава на 16 т. от лидера Ювентус.
Последните шест мача “черно-сините” са с три победи, две загуби и един равен при голова разлика 16:5. В два от мачовете тимът на Джанпиеро Гасперини отупа Милан и Парма с по 5:0. Така, че срещу слабака СПАЛ се очаква голово шоу.
Клубът от Ферара безспорно е най-слабият в елита на Италия, като след 19 кръга е последен с едва 12 т. Футболистите на Леонардо Семпличи са само с една победа последните шест мача, като другите всичките ги загубиха. Последните три също. Головата разлика в тези шест двубоя е 3:11. В четири от мачовете СПАЛ въобще не можа да вкара гол. Последните четири срещи аутсайдерът е с три загуби и изненадващата победа над Торино (2:1). Семпличи също така разполага с доста слаба защита, защото статистиката сочи, че СПАЛ е допуснал гол в последните девет срещи. За последно вратата остана “суха” на 11 ноември при нулевото равенство с домакина Удинезе.
В последните пет мача двата тима са си разменили по две победи, а другата среща е равенство. Аталанта взе последните два мача. Головата разлика в директните двубои е 7:7, но преимуществото на СПАЛ е от 2017 и 2018 г., след което тотално доминират “черно-сините”.
Доста добър е коефициентът за над 3,5 гола и си заслужава да се пробва. Иначе Аталанта е изявен фаворит и не би допуснал грешка пред собствена публика, независимо, че дербито е местно.

Leave a Reply

Best Offers