футболни прогнози

Прогноза за Спортинг Л – Маритимо

Спортинг Лисабон посреща Маритимо в мач от 18-ия кръг на португалския шампионат. Двубоят е днес от 23.00 часа българско време на ст. “Жозе Алваладе”. Преди него “лъвовете” са четвърти в класирането с 29 точки, докато гостите са 11-и с 20 т. Спортинг ще търси задължителен реванш пред феновете, след като предният кръг падна у дома от Бенфика (0:2), а през седмицата загуби от Спортинг Брага (1:2) за Купата на Лигата. “Лъвовете” са непостоянни този сезон, а в последните шест мача във всички турнири са с по три победи и загуби при голова разлика 13:8. У дома Спортинг загуби последните си два мача. Сега се очаква Бруно Фернандеш да блести, който ще бъде следен от Манчестър Юнайтед, но е малко вероятно “червените дяволи” от Англия да го вземат до края на седмицата, когато затваря трансферният прозорец. Аут за мача са наказаните Жереми Матийо, Маркос Акуня, Едуардо Енрике, Яник Боасие, а Лучано Вието е контузен.
Маритимо в същото време е във възход последно време, като няма загуба последните шест мача. В тях тимът има две победи четири равенства при голова разлика 5:2. Маритимо трудно бележи в тях, но пък защитата е солидна. Навън клубът от Фуншал удържа Фамаликао (1:1) и победи Рио Аве (1:0) в последните си две срещи. В тази среща няма да могат да играят Еривалдо и Дайзен Маеда, които са с различни травми.
Двата тима са сред традиционните съперници в Примейра Лига. Последните шест мача между тях Спортинг има три победи, а два мача за завършили хикс. Головата разлика е 12:3, а общо в последните десет мача във всички турнири “лъвовете” са с пет победи и само една загуба от този съперник.
За да осмислят целта си класиране за Шампионска лига, Спортинг ще търси три точки. Може да се заложи за твърда единица, както и за над 2,5 гола.

Leave a Reply

Best Offers