футболни прогнози

Прогноза за Милан – Торино

Милан приема Торино в ¼-финал за Купата на Италия. Срещата днес е от 21.45 часа на ст. „Джузепе Меаца“. „Росонерите“ са изявен фаворит не само заради по-предното си класиране в Серия А, а и заради възхода в последните мачове. До голяма степен победният ход се дължи на привличането на суперзвездата Златан Ибрахимович, който дори и в напреднала футболна възраст, вдъхва увереност на съотборниците си. Шведът има само един гол, но само присъствието му се отразява на тима.
Милан е в серия от четири поредни победи във всички турнири, в които футболистите на Стефано Пиоли са вкарали девет гола и са получили едва три. Преди това „червено-черните“ извъртяха 0:0 със Сампдория, а в последния си мач за 2019 година паднаха с гръмкото 0:5 от Аталанта. Но в четири от петте си мача за 2020 г. Милан успя да запази вратата си суха. А последната домакинска загуба на „росонерите“ е от Лацио на 3 ноември.

Торино в същото време е в нокаут, след като през уикенда падна от Аталанта с 0:7 у дома. Общо в последните шест мача „биковете“ са с три загуби, две победи и един хикс при голова разлика 6:12. Само в един от тези двубои играчите на Валтер Мадзари не инкасираха гол.

Торино спечели последните два мача с Милан, но на собствена сцена, а предните четири са хикс. Общата голова разлика в тези мачове с 7:4 в полза на днешните гости. А последните два мача между тях на „Меаца“ завършиха без отбелязан гол.

Възходът на Милан обаче ще продължи, независимо, че е възможно Ибрахимович да не играе. Пиоли ще заложи на Анте Ребич, който вкара три гола в последните два мача в шампионата. Хърватинът ще си партнира с Кшищов Пьонтек, който няма да бъде продаван. Прогнозата ми е за крайна победа на Милан, а домакините по всяка вероятност ще решат всичко още в редовното време, и няма да се стига до продължения и дузпи. Победителят от този двубой ще играе с Ювентус, който елиминира Рома преди седмица.

Leave a Reply

Best Offers