футболни прогнози

Прогноза за Уест Хем – Ливърпул

На Уест Хем му предстои трудно домакинство с бъдещия шампион Ливърпул в отложен мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. Срещата днес е от 22.00 часа на „Лондон Стейдиъм“. Тя трябваше да се изиграе през декември, но по това време „червените“ бяха в Катар, където триумфираха на Световното клубно първенство. Преди мача „чуковете“ са 17-и с 23 т., колкото имат и първите два тима под чертата Борнемут и Уотфорд, но играчите на Дейвид Мойс са с по-добри допълнителни показатели.

Лидерът в първенството Ливърпул ще излезе с титулярите, които бяха запазени от Юрген Клоп в мача за ФА Къп с Шросбъри Таун (2:2) в неделя. Германският мениджър е съсредоточил усилията си именно във Висшата лига, за да донесе така чаканата 19-а титла. Проблем пред него е контузията на голмайстора Садио Мане, а под въпрос са още Джеймс Милнър и Джердан Шакири. Ако Мане не играе, Клоп ще преквалифицира Алекс Окслейд-Чембърлейн, който в атака ще си партнира с Роберто Фирмино и с Мохамед Ссалах.

Ефектът на Дейвид Мойс, който беше назначен наскоро в Уест Хем, замина. Лондончани са три загуби и един хикс в последните четири мача, а в предните два биха Джилингам и Борнемут. Общо в тези шест мача Уест Хем е с 8:7 голова разлика. Лондончани са вторият най-слаб домакин в Премиършип, като са само с три победи и шест загуби. Сега Мойс остава без контузените  – вратарят Лукаш Фабиански и полевите играчи Раян Фредерикс, Джак Уилшър, Андрий Яромленко и Фелипе Андерсон, а в последния момент ще се реши за Артур Масуаку и за Робърт Снодграс.

Уест Хем и Ливърпул не са играли помежду си този сезон. За последно те извъртяха 1:1 в Лондон в началото на миналата година, а Ливърпул спечели предните четири мача, два от които именно в английската столица. Головата разлика в тези двубои е стряскащото 17:3.

Сега няма да е по-различно, като се очаква победа с разлика за Ливърпул. Може да се заложи и за над 2,5 гола, както и за победа на гостите и в двете полувремена. В 18 от 23 мача те потеглят с аванс на почивката този сезон и статистиката сочи, че не го изпускат.

Leave a Reply

Best Offers