футболни прогнози

Прогноза за Барселона – Леганес

Барселона е домакин на Леганес в 1/8-финал за Купата на Краля на Испания. Двубоят е днес от 20.00 часа на „Камп Ноу“. Това е един от двата мача между елитни отбори в тази фаза. Преди срещата „каталунците“ са втори в класирането на Примера с 43 т., докато „краставиците“ са предпоследни  с 15, колкото има и последният Еспаньол. Тимът е на 3 т. под спасителната линия и този сезон приоритет им е именно спасението, а не пробив в купата.

Леганес са с по две победи и три хикса в последните шампионатни мача, като футболистите на Хавиер Агире са загубили само един. Общата голова разлика е 8:8. Отделно между тези двубои тимът има и три успеха за Купата на Краля, но очакванията са силите им да са до тук.

Независимо че е в криза, Барселона ще спечели този мач. Новият треньор Кике Сетиен ще направи ротации в състава, за да съхрани силите на част от титулярите. Непреодолим проблем пред наставника, който наскоро беше изненадващо назначен на мястото на Ернесто Валверде е, че не може да използва трайно контузения Луис Суарес, а суперзвездата Лионел Меси така и не може да навлезе в обичайната си спортна форма.

В трите си мача начело на Барса Сентен можеше да се израдва на едва три гола, като два от тях бяха във вратата на аматьорския Ибиса (2:1) в предния кръг на турнира. В последните шест мача „каталунците“ са с едва три победи и две загуби, а в последния кръг бяха наказани от гостуващия Валенсия (0:2). Головата разлика в тези двубои е 11:9, което е наистина странно за този отбор.

В последните шест мача между двата тима Барса е с пет победи и една загуба при голова разлика 14:6. На „Камп Ноу“ шампионите взеха последните три мача, като в първия биха с 2:1, а в другите два с по 3:1. Независимо от слабите резултати, Барса ще покаже наченки на излизане от кризата именно в този мач. Може да се пробва и на залог под 3,5 гола, защото атаката на Барса е еднообразна именно заради слабата форма на Меси, отсъствието на Суарес и неубедителните игри на Антоан Гризман.

Leave a Reply

Best Offers