футболни прогнози

Прогноза за Сен Приве – Монако

Монако гостува на аматьорския Сен Приве Сен Илер в последен 1/16-финал за Купата на Франция. Срещата е днес от 21.55 часа българско време в Орлеан. „Монегаските“ са суперфавоит не само заради елитния си статут, а и защото домакинът се подвизава в средата на една от четвъртите дивизии в страната.
Сен Приве има три победи в последните шест мача, като е инкасирал и две загуби и и един хикс при голова разлика 8:8. Само в един от тези мачове отборът не е допуснал гол. Клубът ще мечтае за още една паметна вечер в турнира, след като предният кръг елиминира елитния Тулуза с 1:0 в гол в 96-ата минута. Слабата атака и защита обаче трудно ще преодолее състава на Монако. Сен Приве Сен Илер е типичен средняк от низшите френски дивизии.
Монако е с три победи две равенства и една загуба в последните си шест мача в Лига 1. Последните два мача обаче бяха срещу суперотбора на ПСЖ, като двата тима първо завършиха 3:3 в Париж, а срещата беше отложена от есента. Дни по-късно Монако и ПСЖ се срещнаха и на ст. „Луи II“, а Килиан Мбапе и компания си тръгнаха с трите точки след 4:1. Общо в шестте мача „монегаските“ забиха впечатляващите 12 гола, но получиха и осем. Седем от инкасираните са именно от парижани. По всяка вероятност треньорът Роберто Морено ще заложи на част от резервите, за да им даде игрово време, но не мисля, че Монако ще подцени мача и ще продължи в турнира. Купата е единственият шанс за „монегаските“ да се поздравят с отличие, защото в шампионата те са девети с 29 т., като са на 7 т. от третия Рен и на 20 т. от лидера ПСЖ. Монако се намира и в добра форма, като е спечелил 10 от последните си 17 мача, а новият треньор Морено успя да запази победния дух на тима, независимо от многото получени голове от ПСЖ.
За тази среща може да се заложи на Монако да спечели първо/краен резултат или за над 2,5 гола.

Leave a Reply

Best Offers