футболни прогнози

Прогноза за Лестър – Уест Хем

Лестър приема Уест Хем в мач от междинния XXIV кръг на Премиършип. Срещата е в сряда от 21.30 часа на “Кинг Пауър Стейдиъм”. Преди нея “лисиците” са трети в класирането с 45 точки, докато “чуковете” са 16-и с 23, като са само на точка над спасителната линия.

Лестър безспорно е приятната изненада в английския шампионат тази година. Тимът на Брендън Роджърс обаче е в миникриза, защото е в серия от три мача без победа, заради която сдаде втората позиция на Манчестър Сити. Така че “сините” ще се стремят да се реваншират на феновете си. Северноирландският мениджър няма да може да разчита на Вилфрен Ндиди, който последно време лекува контузия. Също така Бен Чидуел и Хамза Чудури ще бъдат върнати на терена. Двамата пропуснаха последния мач с Бърнли (1:2), защото бяха нарушили вътрешния правилник и Роджърс ги извади за срещата. Общо в шестте си последни мача Лестър е с три победи, две загуби и един хикс при голова разлика 10:6. У дома “лисиците” са с по победа, загуба и равен в последни си три двубоя. В тях те неизменно са преодолявали противниковата врата.

Уест Хем на Мануел Пелегрини също е в криза последно време, като е с три загуби, две победи и едно равенство, в които е вкарал вкарал 9 гола и е получил шест. Навън “чуковете” са с победа и две загуби последния месец, като съперниците им не са били от ранга на силния Лестър.

Днешните съперници са от традиционните в Англия, като последните шест мача Уест Хем е с две победи, Лестър с една от оставащите три мача са без победител, а общо головата разлика е 9:9.

Лестър ще излезе победител в мача, като твърдата единица изглежда сигурна. Може да се пробва и на гол/гол, защото и двата тима често бележат. “Лисиците” даже са третият най-резултатен отбор в шампионата. Основният им реализатор Джейми Варди е с 18 попадения през сезона, но в последните три мача той е отправил едва три удара към вратата на съперниците си. Именно сега е моментът Варди да се отпуши на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Leave a Reply

Best Offers