футболни прогнози

Прогноза за Витория Гимараеш – Рио Аве

Витория Гимараеш и Рио Аве се срещат в мач от 18-ия кръг на португалската Примейра Лига. Срещата е в понеделник от 20.45 часа българско време. Преди нея в класирането домакините са шести с 25 точки, а гостите са седми със същия актив, но с по-лоша голова разлика. Двубоят се явява ключов в битката за Лига Европа и за двата тима. Виза за квалификациите във втория по сила турнир взима четвъртият, който в момента е с 29 т.
Витория Гимараеш редува силни и слаби игри последно време. В средата на миналата седмица тимът загуби от гранда Порто с 1:2 за Купа на Лигата, а дни по-рано сломи аутсайдера Санта Клара с 1:0 в шампионата. В последните шест мача във всички турнири Витория е с по две победи, равни и загуби при голова разлика 7:5. За срещата треньорът Иво Виейра няма да може да разчита на контузените Ола Джон, Джозеф Амоа, Джонатан Луис и Аласан Уакасо. Тимът обаче е третият най-силен домакин, след като е спечелил 17 от точките си именно пред собствена публика.
Рио Аве е с три загуби и две победи в последните шест мача във всички турнири, като головата разлика е 6:6. Тимът трудно бележи, като само в три случая досега през сезона мачовете им са завършвали над 2,5 гола. Като гост това се случи за последно при гостуването на Бенфика (2:3) за Купа на Португалия. Наставникът Карлос Карвахал няма да може да разчита на Никола Джамбор, Елисео Касама и Ронан Алфонсо. На линия обаче е бразилецът Адерлан Сантос, който пропусна победата над Боавища (2:0) преди седмица.

Витория Гимараеш е спечелил четири от последните шест мач срещу Рио Аве, който е със само един успех, дошъл пролетта с 2:1 у дома. Двата тима се изправиха и през август, когато завършиха 1:1 на стадиона на Рио Аве. Общо головата разлика е 10:5, а в последните 10 мача домакините са със седем победи.

Тук прогнозата е за успех на домакините, които според статистиката играят доста успешно срещу този съперник. Доста сигурен изглежда и залогът 1Х. И двата отбора обаче не са сред най-силните реализатори, така че може да се пробва и за под 2,5 гола. В последните седем от осем шампионатни мачове Витория приключва именно под 2,5 попадения.

Leave a Reply

Best Offers