футболни прогнози

Прогноза за Ница – Лион

Ница е домакин на Олимпик Лион в последен 1/8-финал за Купата на Франция. Срещата е днес от 21.55 часа на ст. „Алианц Ривиера“. Преди нея в класирането на Лига 1 домакините са 12-и с 29 т., а гостите заемат петата позиция с 32 т. Срещата е тройна, както повечето във Франция – силите са толкова изравнени, като в момента разликата между Лион и 15-ия Сент Етиен е едва 4 т.

Ница е във възход последно време под ръководството на Партик Виейра. Легендата няма загуба от 4 декември (1:4 от Сент Етиен), а от тогава Ница е с четири победи и три равенства във всички турнири. Головата разлика в тези седем мача е 13:4, като личи, че Виейра разчита много на силна защита, но в същото време статистиката сочи, че играчите му вкарват поне по два гола средно на мач.

Лион също е в много добър период преди този сблъсък. Тимът наскоро се класира за финал за Купата на Лигата и настроението е приповдигнато. Играчите на Руди Гарсия спечелиха седем от последните си осем мача при голова разлика 26:9. Навън Лион спечели последните си три мача, в които вкара 13 гола и получи едва четири. Много хора вярват, че контузията на основния нападател Мемфис Депай се отразява на представянето на тима, но това далеч не изглежда така.

Лион ще победи ако запази вратата си суха, защото не е успявал да завърши мач без гол едва в два от последните десет мача.

Лион има три победи в последните шест мача с Ница, който е с два успеха. Головата разлика е 13:8 за днешните гости. Есента пак Лион беше победител след 2:1 у дома. В същото време „хлапетата“ са вторият най-добър гост през сезона, а футболистите не Виейра са сред най-силните домакини.

Доста сигурна е прогнозата за гол/гол. Лион обаче ще надделее заради головата си мощ – тимът е вкарал девет гола в последните си три мача, а по-рано през сезона заби седем на аматьорския Бруж-Перона.

Leave a Reply

Best Offers