Betting Tips

Прогноза за Лион – Марсилия

Лион приема Марсилия в дербито на 1/4-финалите за Купата на Франция. Двубоят е в сряда от 22.05 часа българско време, а преди нея домакините са девети в класирането на Лига 1 с 33 т., докато гостите заемат втората позиция с 49 т. Срещата е изключително тройна, но гостите ще имат лек превес, защото играха с по-леки съперници последната седмица.

Лион пък имаше визита на шампиона ПСЖ (2:4) в неделя, а в предните два мача извъртя 0:0 с Амиен и падна от Ница (1:2). Преди това “хлапетата” записаха две победи и един хикс, а головата разлика в тези шест мача е 10:9. Като цяло обаче Лион е в криза, защото е без победа в последните три мача, независимо, че игра добре при визитата на шампиона в Париж. Треньорът Руди Гарсия ще е без контузените Мемфис Депай, Лео Дюбоа, Омар Соле Юсуф Коне и Джеф Рейн-Аделейд. Титуляр ще е новото попълнение Карл Токо Екамби, който се разписа два пъти и добави една асистенция в първите си мачове за тима. 

Бертран Траоре също ще се надява за място сред стартовите 11, а наставникът ще мисли до последно на кой вратар да заложи, след като в турнира залага и на румънеца Чиприан Татарушану, а не на обичайния титуляр Антони Лопеш. Срещата обаче ще е само една и е възможно да излязат всички титуляри.

Марсилия е в много добро състояние, като треньорът Андре Вилаш-Боаш може да използва всички освен контузения полузащитник Флориан Товен. Португалският специалист гледа доста сериозно на надпреварата и няма да подцени съперника, който го е бил четири пъти в последните пет мача. В последните шест мача във всички турнири “фокейците” са с четири победи и два хикса при голова разлика 7:1. В тях “бяло-сините” само веднъж допуснаха гол, което говори за доста солидна защита. Последно време Марсилия е с два успеха и един хикс навън.

Марсилия спечели есенната шампионатна среща с този съперник с 3:1 у дома, а сега също няма да загуби, като добър е коефициентът за Х2.

Best Offers