Betting Tips

Прогноза за Челси – Манчестър Юнайтед

Челси приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби на 26-ия кръг на английската Висша лига. Срещата е в понеделник от 22.00 часа на ст. „Стамфорд Бридж“ в Лондон, а преди нея домакините са четвърти в класирането с 41 т. докато гостите заемат деветата позиция с 35 т.
Мениджърът на лондончани Франк Лампард ще е без Кристиан Пулишич, Марко ван Гинкел и Рубен Лофтъс-Крийк, които са контузени. Отделно топголмайстора Тами Ейбрахам има проблем с глезена и за него ще се решава след късен фитнес тест, но по всяка вероятност нападателят, който този сезон е с 13 гола  и 4 асистенции в шампионата, ще излезе на терена. Завръща се и бразилецът Вилиан, който е излекуван от настинка. Възможно е Лампард отново да заложи на най-скъпия вратар в света Кепа Арисабалага, който последните мачове беше оставен на пейката заради слаба форма, а мястото му зае ветеранът Вили Кабайеро.

Челси е с три победи, два хикса и една загуба последните шест мача, в които е вкарал 11 гола и е получил шест. Преди зимната почивка „сините“ завършиха 2:2 с домакина Лестър след много добра игра.

В същото време Юнайтед ще е без трайно контузените Пол Погба и Маркъс Рашфорд, а в лазарета са още Скот Мактоминей и Аксел Туанзебе, а Тимъти Фосу-Менса е под въпрос. Мениджърът Оле Гунар Солскяер може да даде игрови минути на новото попълнение Одион Игало. Титуляр срещу бившия си клуб ще е Неманя Матич, който изтърпя един мач наказание.

„Червените дяволи“ са доста добре като представяне, защото преди почивката извъртяха 0:0 с неудобния за тях Уулвърхемптън, а пред това биха Ман Сити с 1:0 на „Етихад“ за Купата на Лигата и разбиха като гост в ФА Къп 0Трамниър с 6:1. В предните три двубоя Юнайтед инкасира две загуби и една победа, а общата голова разлика в тези мачове е 8:4. Навън Юнайтед за последно падна на 19 януари от Ливърпул (0:2), който се откроява над всички.

Двата отбора са сред обичайните съперници, като гостите в този мач са спечелили три от последните четири мача, два от които именно на „Стамфорд Бридж“, а другата среща е 1:1 на „Олд Трафорд“. В тези четири мача играчите на Солскяер са вкарали 9 гола и са получили едва два.

Юнайтед обаче играе доста трудно навън този сезон, като има по три победи и три равенства в 12 визити. В Същото време Челси е с пет победи и три хикса в 12 домакинства.

Прогнозата ми е за победа за домакините, като също може да се пробва първото полувреме да не пада гол. Също така победа за Челси срещу пряк конкурент за топ 4, до голяма степен ще елиминира съперника за квота за Шампионската лига.

Best Offers