Betting Tips

Прогноза за Атлетико М – Ливърпул

Атлетико Мадрид е домакин на Ливърпул в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Срещата е в четвъртък от 22.00 часа на ст. “Уанда Метрополитано” в испанската столица. Това е едно от дербитата, което противопоставят победител в група и втори отбор от първата фаза, класирал се за елиминациите. Настоящият шампион в турнира е смятан за фаворит, но в Шампионската лига реалностите не са такива. Атлетико е в прекрасна домакинска форма в турнира, след като е непобеден в девет поредни мача. Сега треньорът Сиего Симеоне ще е без контузените Кийрън Трипиер и Ектор Ерера, а под въпрос са нападателното трио Диего Коща, Алваро Мората и Жоао Феликс. Така атаката може да водят Анхел Кореа и Витоло, но е малко вероятно.

“Дюшекчийте” всъщност са в криза, след като имат едва една победа в последните седем мача във всички турнири, като инкасираха две загуби и четири равенства. Общата голова разлика е 4:6. През уикенда мадридчани удържаха 2:2 с домакина Валенсия, като въпреки двата гола, отборът не вкарва често. Статистиката сочи, че Атлетико е с най-слабото нападение от клубовете в топ шест в Испания.

В същото време представянето на Ливърпул е стряскащо, като тимът на Юрген Клоп е спечелил девет от последния си десет мача във всички турнири, а с резервите “червените” завършиха 2:2 с Шросбъри Таун за ФА Къп, но в преиграването излъгаха аматьорите с младежкия си състав. Единственият контузен е Джердан Шакири, но швейцарският халф така или иначе е резерва. Клоп ще хвърли възстановения Садио Мане, който ще тормози испанците с Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Първите двама са с по 14 гола и седем асистенции в шампионата, а бразилецът е с осем попадения и седем голови паса. Общо в последните шест мача титулярите на Ливърпул са вкарали 12 гола и са получили едва един.

Атлетико и Ливърпул не са се срещали от 10 години, като 2010 г. имат два мача в Лига Европа, където си разменят по един успех с по 1:0. Две години по-рано испанци и англичани на два пъти завършват 1:1 в Шампионската лига.

Ливърпул ще заложи всичко в турнира, за да защити титлата си, защото във Висшата лига всичко изглежда решено именно в тяхна полза.

Хубав е коефициентът за твърда двойка, но смятам, че ще е по-сигурно да се заложи за под 2,5 гола, защото все пак има и реванш.

Best Offers