Betting Tips

Прогноза за Славия – Дунав

Славия и Дунав затварят 22-ия кръг на efbet Лига с двубой в понеделник от 17.00 часа на стадиона в столичния квартал “Овча купел”. Преди него “белите” са седми в класирането с 33 т., докато “драконите” са 12-и със 17.

Момчетата на Златомир Загорчич водят тежка битка за място в топ 6, в която са замесени още Берое, Черно море, Ботев Пд и Арда. Влизането в шестицата е важно, защото освен борба за място в Лига Европа, означава и автоматично спасение.

Славия имат проблеми този сезон с домакинските си изяви, като последните три мача нямат победа. От 10 домакинства столичани са с по три успеха и равенства – спечелили са 12 т., а навън са заслужени останалите 21.

Заги ще е без трайно контузения ветеран Дарко Тасевски, а в лазарета са още Васил Добрев и Венциалса Бенгюзов. Титулярният вратар Георги Георгиев ще играе, а след това ще се яви в “Бояна” за лагера на националния отбор, който в сряда играе контрола с Беларус на “Националния стадион”. Титуляр ще е и Георги Йомов, който доскоро беше контузен. Новото попълнение Венелин Филипов пък ще замени наказания за този мач люв бек Христо Попадийн.

Треньорът на русенци Людмил Киров почти няма проблеми с контузени и наказани играчи, като аут е само македонецът Александър Исаевски.Скромният бюджет обаче ограничава възможностите на клуба. В общи линии ядрото напролет е от 16 по-опитни състезатели, допълвани от юноши, които ще се борят за спасение. За днешния мач Дунав пристигна с група от 17 състезатели. 

Последните пет мача Дунав е с едва един хикс и четири загуби, а в Русе даже са забравили какво е победа. Последната е от началото на ноември 2:1 над Царско село в София. Дунав също така от три мача не са вкарвали гол, като са получили девет.

В последните шест мача между двата тима Славия е с три победи, а два мача са хикс. Единственият успех на “драконите” е 5:3 насред София пролетта на 2019 г. А общата голова разлика е 8:6. Сега на ст. “Славия” голова ще валят само във вратата на гостите. Прогнозата ми е за победа на Славия с над 2,5 гола, а също така и футболистите на Киров да не намерят очертанията на вратата на домакините.

Best Offers