Betting Tips

Прогноза за Реал Мадрид – Манчестър Сити

Реал Мадрид приема Манчестър Сити в дербито на 1/8-финалите на Шампионската лига. Срещата в сряда е от 22.00 часа на ст. Сантяго Бернабеу“. Гостите са леко фаворитизирани, но това не означава нищо. “Белият балет“ стигна елиминациите, след като завърши втори в групата, и беше изпреварен само от ПСЖ, но другите съперници Брюж и Галатасарай не бяха мерило.

В Примера дивисион „Кралският клуб“ доскоро беше водач, а сега изостава на 2 точки от новия лидер Барселона. Играчите на Зинедин Зидан не спечелиха последните два мача, но предните четири неизменно вдигаха победоносно ръце. Общата голова разлика в тези шампионатни мачове е 10:4. В С същото време Реал отпадна за Купата на Краля и това са двата турнира, в които остана да се бори.

За този мач Зизу ще е без Марко Асенсио и Еден Азар, който по всяка  вероятност е аут до края на сезона. Белгиецът изкара почти цялата кампания в лазарета. Мястото му на терена отново ще заеме Родриго. На скамейката ще седнат още Марсело и Лука Мордич, които ще бъдат заменени от Ферлан Менди и Федерико Валверде. Титуляр трябва да е и Гарет Бейл, който има много опит в английския футбол. Напред ще действат още Карим Бензема и Иско.

Манчестър Сити е разтърсван от прихологически проблеми след изхвърлянето от Европа за следващите 2 г. Мениджърът Хосеп Гуардиола ще се надява до последно да пусне в игра Рахийм Стърлинг и Лерой Сане, които вече тренират нормално, но до преди дни бяха контузени. Вероятно само първият ще е титуляр, защото вторият се лекува от август насам и няма игрови опит. Давид Силва беше запазен срещу Лестър (1:0) през уикенда, за да може да е готов за тази среща.

Сити е с четири победи и две загуби в последните шест мача във всички турнири, в които е вкарал осем гола и е получил три. Шампионска лига обаче остава последния вариант за нещо значимо през сезона, защото във Висшата лига битката отдавна е загубена в полза на Ливърпул.

Сити е непобеден в последните седем мача в турнира, а Реал в пет. Мадридчани са вкарали поне по два гола в последните си три мача в ШЛ, а също така в 36 от 40 случая мачовете им са завършвали с по над 2,5 гола. Прогнозата ми е гол/гол, но може да се заложи и за 1Х. Реал няма да загуби този мач.

Best Offers