Betting Tips

Прогноза за Лион – Ювентус

Олимпик Лион е домакин на Ювентус в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Срещата в сряда е от 22.00 часа на “Парк Олимпик Лион”. Домакините се представят доста успешно в турнира, като са с осем домакински мача без загуба. Те стигнаха елиминациите, след като се класираха втори в група G, където победител е РБ Лайпциг, а Бенфика и Зенит отпаднаха.

В събота “хлапетата” се наложиха с 2:0 като гост на Мец и прекъснаха серия от четири поредни мача без успех. Преди това в Лига 1 Лион ступа Тулуза 3:0, а общата голова разлика е 9:7.

Срещу италианския доминатор треньорът Руди Гарсия ще е без контузените Мемфис Депай, Юсуф Коне, Омар Соле, Рафаел да Силва и Джеф Рейн-Аделейд, като и петимата са основни изпълнители. Муса Дембеле ще води атаката, след като е с 14 гола този сезон. Новият Бруно Гимараес също игра добре през уикенда, но не е ясно дали Гарсия ще му гласува доверие в толкова важен мач.

“Старата госпожа” пак ще бъде водена от Кристиано Роналдо, който в Серия А с е поне по гол в последните 11 мача. Треньорът Маурицио Сари ще предпочете Пауло Дибала и Хуан Куадрадо да му помагат, а Гонсало Игуаин ще остане на пейката. Аут са Сами Кедира, Мерих Демирал и Дъглас Коща, а под въпрос е Миралем Пянич. Последният ще бъде заменен от Родриго Бетанкур. В центъра на защитата ще действат капитанът Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Все пак Юве трябва да пази и сили, защото в неделя приема Интер в голямото дерби на Италия.

Юве беше безапелационен в група D, където записа пет победи и един хикс при голова разлика 12:4. В Италия в последните шест мача “бианконерите” са с четири победи и две загуби при голова разлика 11:6. Тимът често допуска голове, но сега с Киелини и Бонучи нещата ще се променят за заключителната част на сезона.

Лион и Ювентус имат пет мача, като италианците са спечелили четири. За последно те се срещнаха есента на 2016 г. в групите на Шампионска лига, като завършват 1:1 в Торино. Ювентус е спечелил и двата мача във Франция.

Прогнозата ми е за победа за “Старата госпожа”, като хубав е и коефициентът за под 2,5 гола.

Best Offers