Betting Tips

Прогноза за Портсмут – Арсенал

Портсмут е домакин на Арсенал в мач от 1/8-финалите за ФА Къп. Срещата е в понеделник от 21.45 часа на „Фратън Парк“, а преди нея домакините са трети в Лига 1 с 59 точки, докато гостите са 10-и във Висшата лига с 37 т.

Този турнир е единствената останала възможност „топчиите“ да заслужат купа, след като миналата седмица отпаднаха срамно от Олимпиакос в 1/16-финалите в Лига Европа. Затова мениджърът Микел Артета ще заложи на всички титуляри, за да успее Арсенал да продължи към топ 8. Аут за визитата са контузените Седрик Соареш, Калъм Чеймбърс, Киърън Тиърни и Сеад Коласинац.

Преди реванша с гърците Арсенал иначе беше в добро състояние откъм резултати, след като беше с три поредни победи, а в предните два мача лондончани са с успех и хикс. Общата голова разлика е 10:4, а навън Арсенал е с две победи и хикс в последните три мача.

Помпи в същото време води люта битка за завръщане в Чемпиъншип, като в момента изостават на 3 т. от втория Родъръм и на 5 т. от лидера Ковънтри. Директна промоция взимат първите два тима, а от третия до шестия играят плейофи за последното място. За тези четири места обаче реално шансове имат девет клуба, така че Помпи е насочил усилията си именно натам. В последните шест мача тимът е с четири победи и две загуби при голова разлика 11:5.

Арсенал е спечелил пет от последните шест мача с Помпи, който няма успех – головата разлика е 15:3. Лондончани също така нямат загуба от този съперник в 15 поредни мача във всички турнири. В ФА Къп играчите на Артета са непобедени в 25 от общо 28 мача.

Прогнозата ми е за лесен успех на Арсенал, като може да се пробва гостите да вкарат гол и в двете полувремена на „Фратън Парк“.

Best Offers