Betting Tips

Прогноза за Лестър – Бирмингам

Лестър приема Бирмингам в 1/8-финал за ФА Къп. Срещата е в сряда от 21.45 часа на „Кинг Пауър Стейдиъм“, а преди нея домакините са трети във Висшата лига с 50 т., докато гостите са 15-и в Чемпиъншип с 47 т. Именно срещу представителя на Втора дивизия „лисиците“ ще излязат от кризата, в която попаднаха през февруари. Тимът на Брендън Роджърс е в серия от пет мача без победа във всички турнири, като в тези двубои е само с две равенства. Последният успех на Лестър е от 25 януари, когато в предния кръг в най-стария турнир в света сломи Брентфорд (1:0) като гост. В тези шест мача играчите на Роджърс вкараха едва четири гола и допуснаха пет. Сега мениджърът ще е без Нампали Менди и Даниел Амарти, които са контузени. Под въпрос е голмайсторът Джейми Варди, който пропусна последния мач – 0:1 от Норич. Английският национал обаче е в групата и може да влезе в игра. Този сезон Варди има 18 гола и 4 асистенции в 25 мача в Англия и реално представянето на Лестър до голяма степен зависи именно от него. Ако не, атаката ще води Калечи Ихеначо, който ще си партнира с Айосе Перес.

Бирмингам ще е без Жак Магома и Джош Макекран, които са контузени. Главно ще се разчита на Скот Хоугън, който през януари беше взет от Астън Вила, и има шест гола в седем мача в Чемпиъншип. Бирмингам почти се е спасил от изпадане, но тимът е сред слабите в първенството, като има едва 12 победи от 36 мача. Тимът е в серия от четири равенства, а преди това е с две победи като гост при 10:7 голова разлика. Реално Бирмингам няма загуба последните 10 мача във всички турнири.
Лестър обаче играе добре с този съперник, като е с четири победи и два хикса последните шест мача, като е вкарал 14 гола и е получил девет. У дома „лисиците“ не са падали от Бирмингам от 2007 г.

Прогнозата ми е за успех на домакините, като може да се пробва срещата да завърши и с над 2,5 гола, както и последните пет между тези съперници. Лестър е вкарвал поне по два гола над Бирмингам последните четири сблъсъци.

Best Offers