Betting Tips

АРСЕНАЛ – ЛИЙДС

 

 

Стремежът на Арсенал към челната четворка върви към края си, но Арсенал погледна отвъд това и сключи нов договор с Микел Артета до 2025 г. През този сезон “артилеристите” отбелязаха ясен напредък с младите си играчи, като спечелиха последните си три мача и се намират на две точки от четвъртото място.

Завръщането в Шампионската лига е на дневен ред, но за Лийдс това е завръщане в Чемпиъншип. През втория си сезон те паднаха до 17-то място, само на две точки от трите най-ниски. след като се бориха в горните страни този сезон, неделя може да бъде още един труден следобед за Лийдс.

Борба за Лийдс в горните нива

Лийдс претърпя поражение във всичките си 10 срещи с настоящия топ 6, което е причина за повече от половината от 16-те им поражения в лигата през този период. Те не успяха да се справят с топ отборите, като загубиха със 7:0 от Сити и с 6:0 от Ливърпул. Като цяло гостите са допуснали 27 гола в седемте си гостувания на първите осем отбора.

По-рано този сезон те загубиха с 4:1 у дома от Арсенал, като проблемите им в защита доведоха до множество тежки поражения. Лийдс загуби с две или повече точки в 10 от 16-те си поражения в лигата и в половината от гостуванията си. С този рекорд зад гърба си отборът на Джеси Марш няма да иска да гостува на намиращите се във форма артилеристи.

Елитна компания за артилеристите

След като през последните години бяха безмилостно осмивани, през този сезон Арсенал заявиха, че имат сериозни основания да бъдат част от елита на Висшата лига. Само първите две страни Манчестър Сити (26) и Ливърпул (25) са спечелили повече мачове в лигата от Арсенал този сезон (20).

Тези два отбора са и единствените, които са спечелили повече домакински точки от “артилеристите” този сезон, като домакините са спечелили 11 от 17 на свой терен. Седем от тях са спечелили с два чисти гола, а срещата с Лийдс би трябвало да осигури на Артета още една голяма победа, с която да отпразнува новия си договор.

Арсенал -1 е нашият основен избор в този мач, като Лийдс е прясно загубил от Сити с 4:0, а Арсенал е вкарал девет гола в последните си три победи. Артилеристите също така все още не са допуснали у дома си страна от долната шестица, така че победата с 3:0 е нашата прогноза за точен резултат.

Best Offers