футболни прогнози

Прогноза за Астън Вила – Лестър

Астън Вила е домакин на Лестър в реванш от ½-финалите на Карабао Къп. Срещата е днес от 21.45 часа на „Вила Парк“ в Бирмингам. Първият мач завърши 1:1, а този се очертава да е повече от двуостър.
Вила почиваше през уикенда, когато се играха мачовете от ФА Къп. За последно тимът, където се изгражда новата българска звезда във футбола – Индиана Василев, имаше мач на 21-и, когато сломи Уотфорд с 2:1. В предните пет мача Вила е само с един успех и с по два равни и загуби. А головата разлика е 8:14. Домакините в днешната среща винаги успяват да се разпишат, но и да допуснат гол. Единствено те бяха разгромени от Сити (1:6) в средата на месеца и то у дома. Като домакини „вилианите“ редуват победа със загуба в последните си осем мача. Аут за срещата са Даниел Дринкуотър, Том Хийтън, Джед Стиър, Уесли и Джон Макгин.
Лестър влиза като фаворит в срещата. „Лисиците“ на Брендън Роджър спечелиха последния мач в Бирмингам с 4:1, а в първия ½-финал на 8 януари пропуснаха да запишат разгомен резултат. Футболистите на Вила в същото време отправиха едва три удара, единият от които точен. Лестър излезе от кризата и спечели последните си два мача, а в предните четири мача има по победа и хикс и две загуби. Общата голова разлика е 10:6, но в последните два кръга Лестър вкара пет от попаденията. Роджърс ще мисли до последно дали да пусне голмайстора Джейми Варди, който не е възстановен напълно от контузия, но по всяка вероятност ще поведе атаката на тима си. Твърдо извън състава са Даниел Амарти и Нампали Менди.
Лестър има преимущество срещу този съперник, като е взел три от последните шест мача, а Вила само един, и то чак през 2015 г. А головата разлика е 11:7 в полза на „лисиците“.
Най-сигурният залог е гол/гол, като може да се пробва и над 2,5 гола.
Победителят от този сблъсък по всяка вероятност ще срещне Манчестър Сити на финала, който в сряда посреща Манчестър Юнайтед в почти протоколен реванш, след като „гражданите“ спечелиха първата среща с 3:1 насред „Олд Трафорд“.

Leave a Reply

Best Offers